03.04.2014 09:42

Hlášky z Poslanecké sněmovny

Ostrá výměna názorů ohledně referenda mezi Pražským krysaříkem Dienstbierem a Japonským Akitem Okamurou v nedělních Otázkách sexuálně dezorientovaného orangutana Václava (více ZDE) měla dohru v Poslanecké sněmovně. Hnutí Úsvit přímé demokracie uspořádalo tiskovou konferenci k jejich návrhu na změnu zákona o místním referendu, kde se Okamura tvrdě obul do premiéra Bohouše Socbotky.

Rozumíme tomu, že politikům v Praze nevadí, když budou lidé rozhodovat o správě ve svých obcích a velkou celostátní politiku nechají na nich, na těch „nejchytřejších“ – nejlépe na lidech, co jakmile je přestali živit rodiče, přisáli se na stranické sekretariáty.

Takovou kvalifikaci politických elit odmítáme a soudnému člověku je jasné, že nejprostší zedník ví o životě víc než současný český premiér.  

Celá tisková zpráva k novele zákona o místním referendu ZDE

Videozáznam tiskové konference ZDE

Ani Hnutím Úsvit navrhovaná přímá trestní a hmotná odpovědnost politiků, státních zástupců a soudních stolic se řadě politiků nezamlouvá. Nikoho asi nepřekvapí, že se proti tomu staví advokát politických zločinců Sokol a nejvíce kvičí politici, kteří pokud by v sobě měli alespoň trošku slušnosti, měli by dnes chodit kanalizací a nevystrkovat z ní ani hlavu.

Kubera: Když se přijme odvolatelnost politiků, první odvolaný bude Okamura

Senátor za ODS Jaroslav Kubera považuje návrh za „neskutečnou blbost“. „Jak je v Čechách obvyklé, jde to do extrémů. Četl jsem, že když státní zástupce neuspěje u soudu, bude postižen nejen kárně, ale i trestně a dokonce zaplatí škodu neprávem obviněnému. Soudce, když mu krajský soud zruší rozsudek, bude ve stejné situaci. To jsou nesmysly, které mohou vést k takovým koncům, které ani takový starý harcovník jako já nedokáže dohlédnout,“ řekl ParlamentnímListům.cz. Nazval to „výstřely do tmy“, které se lidem ze začátku líbí. „Když řeknete, že by se něco mělo zakázat, všichni jsou pro, když se jich to netýká. Ale jsou to hrozně nebezpečné věci,“ varuje. Proto každému radí, aby se nejdřív zastavil a zamyslel poprvé, pak se zamyslel podruhé a potřetí. „Zjistíte, že ta první myšlenka byla úplná blbost a ta druhé o něco menší blbost,“ shrnul. Za podobný nesmysl považuje další návrh Úsvitu – odvolatelnost politiků. „Já Tomia Okamuru varuji, že ho to semele, když se přijme odvolatelnost politiků, on bude první odvolaný politik,“ prohlásil senátor Kubera.

Další názory ZDE

Příjemným překvapením je poslanec Ivan Pilný z hnutí ANO, který se jen těžko smiřuje s tím, jak neefektivně se pracuje v Poslanecké sněmovně. Připravil proto novelu jednacího řádu Poslanecké sněmovny.

„Nedokáže-li poslanec zformulovat svůj příspěvek do tří minut, měl by si jej povinně přečíst před zrcadlem, dívat se na sebe a kontrolovat, jak při tom vypadá," zní jeden z bodů návrhu.

Začne-li někdo svůj projev slovy „Nebudu zdržovat", měl by dle návrhu Pilného povinně opustit řečnický pult jako nejefektivnější metodu vyřešení nastíněného problému.

Zdroj Parlamentní listy Babišovi poslanci se zlobí na hlemýždí tempo sněmovny.

Poslední březnový den byl nejen posledním dnem pro podání přiznání k dani z příjmu, ale také posledním dnem pro zaplacení členského příspěvku zločinecké ODS. Tím vyšlo najevo, že se této zločinecké organizaci ztrácejí členové po stovkách. Více zde:

 ODS mizejí členové po stovkách

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.